Nakon novog pokušaja atentata na Trampa, oglasio se Bajden: Rekao je samo jednu rečenicu!
Džozef Bajden, Foto: Printscreen

pucnjava na floridi

Nakon novog pokušaja atentata na Trampa, oglasio se Bajden: Rekao je samo jednu rečenicu!

Predsednik SAD Džo Bajden je u nedelju osudio "političko nasilje" nakon drugog atentata na bivšeg predsednika Trampa ranije tog dana.

Objavljeno: 07:33h

Demokratski predsednik rekao je da je bio informisan o incidentu i federalnoj istrazi u vezi sa tim.

- Osumnjičeni je u pritvoru, i pohvaljujem rad Tajne službe i njihovih partnera iz agencija za sprovođenje zakona zbog njihove budnosti i napora da bivšeg predsednika i one oko njega održe bezbednim - rekao je Bajden u izjavi, dodajući da mu je "lakše" što je republikanski predsednički kandidat „nepovređen“.

- U toku je aktivna istraga ovog incidenta dok agencije za sprovođenje zakona prikupljaju više detalja o tome šta se dogodilo - rekao je Bajden i dodao:

- Kao što sam mnogo puta rekao, nema mesta za političko nasilje niti bilo kakvo nasilje u našoj zemlji, i dao sam nalog svom timu da nastave da obezbeđuju da Tajna služba ima sve resurse, sposobnosti i zaštitne mere potrebne da se osigura kontinuirana bezbednost bivšeg predsednika.

Džo Bajden, Džozef Bajden
foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Tramp bio meta napadača

Podsetimo, FBI je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio predmet "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Kamala Harris, Donald Tramp, Kamala Haris
foto: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Tajna služba je Trampa odmah odvela na bezbedno mesto dok NYP nezvanično navodi da su agenti otvorili vatru kad su primetili da muškarac nosi u rukama nešto što je izgledalo kao cev pištolja.

Pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na muškarca koji je ušao na golf teren u Vest Palm Biču na kome se nalazio bivši američki predsednik Donald Tramp, prenose mediji u Americi.

Povodom pucnjave u blizini Donalda Trampa oglasila se i Kamala Haris, a evo šta je rekla.

"Ništa me neće usporiti. Nikada se neću predati! Uvijek ću vas voleti zbog vaše podrške!", poručio je Donald Tramp nakon pucnjave u njegovoj blizini.

Bonus video:

00:19

Kula Beograd zasijala u bojama trobojke

(Espreso/FoxNews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.